S.F.
|| 1. Picennin dolç, mòrbid e leger, fad cond farina, buter, zúquer, œîv e levad de birra.
|| 2. Comunement, nòm del produt internacionalment conoscid comè croissant, anca cornet.
Etimologia:
Del normann brier, "impastar".
Prononça:
· Occidental, Oriental: AFI [bɾiɔˈʃ]
· Oriental: AFI [bɾiˈɔs]
Variaînt gràfique stòrique:
Brioche, Brioss, Briòs, Briòsc.
Traducion:
Italian: Brioche, Cornetto, Croissant; Occitan: Briòch (?), Croissant; Catalan: Brioix, Croissant; Francés: Brioche, Croissant; Castilhan: Brioche, Cruasán; Portugués: Brioche, Croassã; Galician: Brioche, Croissant; Rumén: Brioșă, Croissant; Inglés: Brioche, Croissant.
Nessun commento:
Posta un commento
Inxubéss quí el tò messaj